OM OSS

Maskinab grundades 1991 av Bertil Wallén och Berit Hildén eftersom de såg ett behov inom tillverkningsindustrin. Detta behov var snabba leveranser till bra pris och hög kvalité av standard- och specialverktyg för stans- och kantpress.

Bolaget drevs utav Bertil Wallén och Berit Hildén fram till år 2007. Efter detta valde man att sälja Maskinab och detta till en av de anställda. Bolaget togs över av Lars Carlson som tidigare varit anställd i nio år som både säljare och servicetekniker.

Maskinab har under de senaste decenniet utvecklat det befintliga sortimentet och även tagit in nya agenturer för delar av marknaden vi tidigare inte täckt. Tack vare detta så har vi kunnat ge sig in på nya delar av marknaden som vi tidigare inte haft möjlighet till.

Under alla år har vi knutit nya kontakter och stärkts med nya produkter och medarbetare. Med våra framsteg ser vi att idag är vi en av Sveriges ledande leverantörer av verktyg och maskiner till plåtbearbetningsindustrin.

Idag lagerhåller vi verktyg samt slitdelar till Co2 och fiberlaser av alla tillverkande fabrikat, på detta vis kan vi erbjuda snabba leveranser till ett kostnadseffektivt pris.

Vi på Maskinab arbetar mycket med att optimera produktionen hos våra kunder med hjälp av maskinbearbetning. De sektioner där vi idag har bäst kompetens är avgradning, bockning av plåt samt montering av fästelement. Detta gör vi för att sänka kostnaderna samt säkerställa kvalitén hos våra kunder inom verkstadsindustrin.

För att vara kostnadseffektiva levererar vi ifrån vårt lager i Alingsås samt direkt till slutkund från våra tillverkare utan mellanhänder.Maskinab högsta kreditklass