Stansverktyg

Stansverktyg

Vi levererar stansverktyg till Amada/Finnpower & Trumpf stansmaskiner. Vår italienska leverantör Gennelli-Allori, levererar normalt standardverktyg inom 1-3 dagar. Stansar går att få i olika stålkvaliter som HSS, WascoWear samt pulverstål, dynor i HWS och HSS. Vi belägger stansar med TICN för längre livslängd.

Stansar finns i olika typer för att passa olika hållare som standard Amada, Ultra och serie-90. Dynorna går att få med vakuum i station A & B för nya Amada stansmaskiner med denna funktion. Multitool-verktyg finns i flera varianter, se katalog.

Vi lagerför kilar till stanshållare och stationer, sensorer för plåthållare, reservdelar till plåthållare, shims och diverse standardverktyg.

Slipmaskin APS 2000

Underhållet av stansverktyg är av stor vikt för resultatet. Verktygen bör slipas lite och ofta. Vi marknadsför en automatisk slipmaskin där man laddar verktygen samt ställer in hur många hundradels millimeter som skall slipas. Ingen passning av maskinen behövs under processen, maskinen ger klarsignal när slipningen är klar. Kontakta oss för mer information.

Stansverktyg